Απείλησε με διακοπή πρωταθλήματος και Grexit ο Μητσοτακης!

Απείλησε με διακοπή πρωταθλήματος και Grexit ο Μητσοτακης!

Για μνημόνιο επανεκκίνησης του πρωταθλήματος μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής σχετικά με τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Super League 1.

mitsotakis

Αναλυτικά:

"Είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα από αυτό το πρωτάθλημα που έχουμε σήμερα. Η Κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στις FIFA/UEFA ακι οι Πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτή τη φορά μη σας φοβίζει Κύριε Τσίπρα η λέξη. Γιατί αυτό το ζήσαμε παντού εκτός από εκεί που ήταν πραγματική ανάγκη.
Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος και εάν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν θα αναγαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους και θα αναλάβνουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Αυτή είναι μία σειρά από μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, το VAR και άλλα εργαλεία τα είχαν στηρίξει οι ίδιοι πέρυσι. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το αυτοδιοίκητο όταν κινδυνεύει η κοινωνική ειρήνη.
Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπαθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους.
Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη super league γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαικής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη".

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη