Ιτούδης: ''Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού''

Ιτούδης: ''Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού''

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο sdna.gr μίλησε σχετικά με την φετινή χρονιά του με την ΤΣΣΚ Μόσχας, ενώ ένα σημαντικό μέρος της συνέντευξης αφορούσε το κεφάλαιο του Παναθηναϊκού.

itoudis

Αναλυτικά ανέφερε για τον Παναθηναϊκό:

Για τον Παναθηναϊκό: «ΤΕΡΑΣΤΙΟ κεφάλαιο. Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Είχαν την τιμή, την χαρά και την τύχη να συνεργαστώ με εξαιρετικούς ανθρώπους, με την εξαιρετική οικογένεια Γιαννακόπουλου. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πλέον μαζί μας, αλλά είναι ανεξίτηλες οι κουβέντες και οι συζητήσεις. Υπάρχουν φωτογραφίες κι όλο αυτό το υλικό που μου θυμίζει την αρχή μου τον Ιούνιο του 1999, όταν πήγαμε στο Hilton να παρουσιαστούμε με τον Ζέλικο. Είμαι ευγνώμων για την στήριξη, την πίστη και τη σχέση που δημιουργήσαμε με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν ξεγελιέται εύκολα, βλέπει ότι υπάρχουν αξίες κι ικανότητες και στηρίζει όταν βλέπει ότι κάποια πράγματα γίνονται για το καλό της ομάδας. Ήταν για μένα ένα πανεπιστήμιο. Προφανώς και οι άλλες ομάδες στις οποίες εργάστηκα. Όλα αυτά μένουν στην καρδιά μου και μου έχουν δώσει σταθερές βάσεις για τη δική μου φιλοσοφία».
Για τον λόγο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό το 2012 και αν του έγινε πρόταση να αναλάβει μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς: «Ναι βεβαίως, και είναι κάτι που έχω πει αυτό. Δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Οι συγκυρίες εκείνης της στιγμής ομως δεν ήταν οι κατάλληλες και για τις δυο πλευρές, ώστε να γίνει μια συνεργασία. Μπορεί ο Μάνος Παπαδόπουλος να έχει δίκιο ότι παρασύρθηκα (σ.σ. το είπε στο προηγούμενο Face2Face). Mε τον Μάνο συζητήσαμε πάρα πολυ πριν έρθει η δική μου ανακοίνωση. Βρέθηκα και με τον πρόεδρο της ομάδας. Μου έγινε η πρόταση. Επαναλαμβάνω όμως ότι η συγκυρία και όλη αυτή η φόρτιση δεν δημιούργησαν την κατάλληλη στιγμή. Μπορεί να μην υπάρξει κατάλληλη στιγμή ή και να υπάρξει».

Για το ότι είχε ακουστεί πως έπαιξε ο ίδιος ρόλο στην αποχώρηση αρκετών παικτών: «Το 2016, από τους πρώτους ανθρώπους που μου έστειλαν συγχαρητήριο μήνυμα, ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Παναθηναϊκός. Μεγάλη τιμή για μένα. Έχω ακόμη το σημείωμα αυτό και το mail που έλαβε η ΤΣΣΚΑ.
Η συγκυρία το 2012 ήταν μια πολύ φορτισμένη εποχή. Το πιο δύσκολο ήταν να φύγουμε από τον Παναθηναϊκό, γιατί δεν ήταν στα πλάνα και τις σκέψεις μας. Άλλωστε είχε γίνει και μια συνάντηση με τον κόσμο στο Caravel. Κάποιες στιγμές, κάποιες συνεργασίες τελειώνουν. Το καλό είναι να τελειώνουν μ' αυτή την αγάπη και την αναγνώριση. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αναγνωρίζει όλα αυτά που έκανε ο Ζέλικο. Και με μένα το ίδιο ισχύει και με τον Σάρας». 
Για το ενδεχόμενο να βρεθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο μέλλον: «Δεν ξέρω το μέλλον. Όποιος μπορεί να πει για το μέλλον ή να το προβλέπει, μπορεί να διαψευστεί».
Για το αν έχει περάσει από το μυαλό του το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ: «Στο μυαλό μου είναι πως θα έχω την καλύτερη προπόνηση αύριο. Δεν πάει τόσο μακριά το μυαλό μου».
Για το τι κρατά από τους αδερφούς Γιαννακόπουλους: «Με μια λέξη δεν μπορώ να αναφερθώ σ' αυτούς τους ανθρώπους. Υπήρχε τεράστιος σεβασμός. Προσπαθούσαν να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη για το σύλλογο, το πάθος για την κορυφή. Ταυτόχρονα αυτό το πάθος ήταν έκδηλο στον εργασιακό τους χώρο. Ήταν από τους πρώτους που πήγαιναν στο γραφείο τους. Η επιτυχία τους ήταν η καθημερινότητά τους. Αν κοιτούσαν πίσω τους, θα έβλεπαν πως είχαν πετύχει τεράστια κατορθώματα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια