Ο προπονητής του Α.Ο. Σκοπέλου, Γρ. Πουρσαϊτίδης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο sportyvolos.gr

Ο προπονητής του Α.Ο. Σκοπέλου, Γρ. Πουρσαϊτίδης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο sportyvolos.gr

Ο τεχνικός της νησιώτικης ομάδας, μίλησε για την ομάδα, τους στόχους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το θέμα της μετακίνησης από την πόλη του Βόλου στη Σκόπελο, και αντίστοιχα, τόσο η ομάδα της Σκοπέλου, όσο και τα υπόλοιπα σωματεία που πρέπει να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.


Η ομάδα της Σκοπέλου βρίσκεται στην 6η θέση με 25 βαθμούς έχοντας 2 παιχνίδια λιγότερα, γλυκοκοιτάζοντας τα πλέι-οφ ανόδου. Ο τεχνικός της, Γρηγόρης Πουρσαϊτίδης μας μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τους στόχους. Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Πώς σας φαίνεται το επίπεδο της Β' ΕΠΣΘ; Οι ομάδες με τις οποίες έχετε αγωνιστεί θεωρείτε πως είναι σε καλό επίπεδο και ανταγωνιστικές; 


Στο Β' τοπικό που είμαστε εμείς υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν ποιότητα και αξίζουν να βρίσκονται στην κατηγορία και ίσως θα μπορούσαν να βρίσκονται και στην Α' ΕΠΣΘ. Υπάρχουν βέβαια και ομάδες που δείχνουν ότι δυσκολεύονται σε αυτή την κατηγορία. Όλες οι ομάδες όμως κάνουν την δική τους προσπάθεια με τα μέσα που διαθέτει η καθεμία.Εσείς, είστε ικανοποιημένος με τους παίκτες σας, και την πορεία της ομάδας σας γενικότερα μέχρι στιγμής; 

Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ναι. Η ομάδα έφτασε στους 8 του Κυπέλλου που ήταν μια «επιτυχία» για τον σύλλογο. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στην 6η θέση με δύο παιχνίδια λιγότερα και αυτό μας δίνει ελπίδες να βρεθούμε στις πρώτη 6άδα που οδηγεί στα πλέι-οφ ανόδου. Η ομάδα απαρτίζεται από παίχτες που κατάγονται και μένουν στην Σκόπελο οπότε οι επιλογές είναι περιορισμένες. Για τις δουλειές και τις συνήθειες των παιχτών είμαι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία μας αλλά θεωρώ πως θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα και γι' αυτό προσπαθούμε όλοι σαν ομάδα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Είδαμε μια ανακοίνωση από πλευράς Νηλέα πριν περίπου δύο εβδομάδες, που αφορούσε το μεταξύ σας παιχνίδι. Σχετικά με τα δρομολόγια των αντίπαλων ομάδων στο νησί της Σκοπέλου θα θέλατε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς συμβαίνει ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος και να μας εκφράσετε κάποιο παράπονο εάν βεβαίως υπάρχει; 

Τα δρομολόγια δυστυχώς είναι συγκεκριμένα και είναι όλοι ενημερωμένοι γι' αυτό. Φυσικά και θα θέλαμε να υπήρχε δρομολόγιο το οποίο να εξυπηρετεί τις ομάδες που έρχονται στο νησί όπως επίσης και εμάς που ταξιδεύουμε 15 φορές (!) στον Βόλο, συγκαταλέγοντας και τα παιχνίδια Κυπέλλου & πλέι-οφ. Καταλαβαίνω τα προβλήματα των ομάδων που θέλουν να ταξιδέψουν στο νησί αλλά επειδή υπάρχει ένα δρομολόγιο οι επιλογές είναι ή να διανυκτερεύσουν στο νησί και να παίξουν με την άνεση τους ή να κάνουν αυτό που επιλέγουν αρκετές ομάδες, να έρθουν δηλαδή να αγωνιστούν αμέσως και να φύγουν αμέσως. Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι πρόβλημα για τις ομάδες και πως δεν είναι σωστό αλλά εμείς αυτό το περνάμε επί 15 φορές, όπως ήδη ανέφερα. Αυτό θεωρώ πως είναι θέμα των εταιριών. Εμείς σαν Α.Ο. Σκοπέλου δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Όπως δυσκολεύονται οι ομάδες να έρθουν σε εμάς έτσι δυσκολευόμαστε και εμείς με τα δρομολόγια να πάμε στον Βόλο. Ελπίζω να αλλάξει κάτι στα δρομολόγια γιατί δεν είναι μόνο το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είναι και η ανθρώπινη ζωή, οι δουλείες και οι υποχρεώσεις που έχουν οι άνθρωποι από τα τρία νησιά.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι είναι μεγάλη επιβάρυνση για την ομάδα τα συχνά δρομολόγια; 

Φυσικά και είναι. Για εμάς είναι τεράστιο το πόσο για ένα εκτός έδρας παιχνίδι και γι' αυτό πολλές φορές δεν κατεβάζουμε 18άδα. Με τα τωρινά δρομολόγια η ομάδα αναγκάζεται να μείνει στον Βόλο για ένα βράδυ. Η Ένωση ήδη κάνει προσπάθειες να μας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι και γι' αυτό την ευχαριστώ δημόσια γιατί αρχίζουν να καταλαβαίνουν τα προβλήματα που έχουμε και τα περνάμε επί 15. Επίσης και ένα εντός έδρας παιχνίδι για εμάς στοιχίζει περισσότερο από ότι πληρώνουν οι ομάδες στον Βόλο ένα δικό τους εντός έδρας παιχνίδι. Ελπίζω να υπάρξει βοήθεια προς τον Α.Ο. Σκοπέλου γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στο νησί και είναι κρίμα να χαθεί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός από ένα μέρος που μεγαλώνουν παιδιά καθαρά για οικονομικό θέμα. Η ακαδημία ποδοσφαίρου μας αριθμεί περίπου 70 παιδιά από ηλικίες 5 έως 14 ετών.

Αναφέρατε πως η ομάδα απαρτίζεται από παίκτες που κατάγονται από το νησί. Αναμένεται κάποια πιθανή μεταγραφή ποδοσφαιριστή, ο οποίος ενδέχεται να μετακομίσει στο νησί; 

Ναι η ομάδα απαρτίζεται μόνο από Σκοπελίτες. Όχι δεν υπάρχει περίπτωση μεταγραφής παίχτη από άλλος μέρος ειδικά για φέτος. Τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα κάνουν πολλές θυσίες για να βρίσκονται στις προπονήσεις και στους αγώνες χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος και γι αυτό τους δίνω τα συγχαρητήρια μου δημόσια γιατί κάνουν τα πάντα για να βρίσκονται δίπλα σε αυτό που αγαπάνε πολύ.

Τέλος θα θέλαμε να μας πείτε του προσωπικούς σας στόχους ως προπονητής και για το που θα σας δούμε την επόμενη χρονιά; 

Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να προσπαθήσω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή συνεχή μόρφωση πάνω στο κομμάτι του ποδοσφαίρου και φυσικά.. «γερό στομάχι», γιατί όπως ξέρετε ειδικά στην Ελλάδα για όλα φταίνε οι προπονητές. Για την επόμενη χρονιά δεν γνωρίζω ακόμα θεωρώ πως είναι λίγο νωρίς. Σίγουρα θα μιλήσω πρώτα με την ομάδα μου τον Α.Ο.Σκοπέλου που μου έχουν φερθεί άψογα οι άνθρωποι εκεί και αργότερα θα κοιτάξω κάποια άλλη πρόταση αν υπάρχει.


Τα μέλη και οι συντάκτες ευχαριστούν τον κ. Γρηγόρη Πουρσαϊτίδη για τον χρόνο που αφιέρωσε προκειμένου να μιλήσει σε εμάς, και εύχονται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα, πάντα με υγεία και πολλές επιτυχίες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια