Βασίλης Τσιαμήτας: «Αν δεν υπάρχει στήριξη, η Ακρόπολη δε θα κατέβει στο Πρωτάθλημα»

Βασίλης Τσιαμήτας: «Αν δεν υπάρχει στήριξη, η Ακρόπολη δε θα κατέβει στο Πρωτάθλημα»Στον Sport FM 89,5 μίλησε ο πρόεδρος της Ακρόπολης Σέσκλου, Βασίλης Τσιαμήτας και γνωστοποίησε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει η απαραίτητη στήριξη από επιχειρηματίες και φίλους της ομάδας, οι Σεσκλιώτες δε θα δηλώσουν συμμετοχή τη νέα αγωνιστική περίοδο στις τοπικές Διοργανώσεις.

Ακολουθούν όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιαμήτας στον Sport FM 89,5.

Για τη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα:

Είμαστε 4 άτομα στη διοίκηση, εγώ και ο αντιπρόεδρος, ο Βαγγέλης ο Καπουράνης ασχολούμαστε με τα οικονομικά, και είναι άλλα 2 άτομα που βοηθάνε όσο μπορούνε. Το πρόβλημα είναι στο οικονομικό, και στον αριθμό των ατόμων στη διοίκηση. Μια υγιής διοίκηση πρέπει να έχει έναν πρόεδρο, που θα βοηθάει οικονομικά, άλλα 5 άτομα που θα «τρέχουν» την ομάδα δίχως οικονομική στήριξη, και άλλα 5 άτομα που θα βάζουν ένα μικρό ποσό το μήνα. Να υπάρχουν δηλαδή άτομα στο γήπεδο, ούτως ώστε αν γίνει κάτι στον αγώνα να βλέπει ο ποδοσφαιριστής διοίκηση και κόσμο κοντά του. Έχει πολλά έξοδα μια ομάδα, διαιτησίες, γιατρούς, ρούχα ποδοσφαιρικό υλικό μεταφορές κτλ.

Για τη πρόσφατη συνέλευση:

Τη προηγούμενη Δευτέρα, ήταν παρών μόνο οι ποδοσφαιριστές, τα παιδιά μόνο που δε κλαίγανε που δεν υπάρχουν άλλοι να βοηθάνε. Ας μπει άλλος πρόεδρος να βοηθήσω κι εγώ, πλέον δε μπορώ μόνος μου, για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους.


Για το πως βοήθησαν μέχρι τώρα οι τοπικές επιχειρήσεις:

Μερικές επιχειρήσεις του χωριού μας στηρίζουν. Αν βοηθούσαν όλοι όμως τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Είμαι 8 χρόνια πρόεδρος, σε όλα τα χωριά που πηγαίνω, το πρώτο πράγμα που με ρωτάνε είναι «τι κάνει αυτός που χει εκείνο το μαγαζί;», ο παλαίμαχος και άλλα τέτοια. Από αυτούς μόνο το 10% βοηθάνε την ομάδα. Οι επαγγελματίες του χωριού, λέγανε ότι δε ξέρανε, δεν είδαν τίποτα για τη συνέλευση. Αυτά είναι δικαιολογίες. Θα τους στείλω προσωπική πρόσκληση στο καθένα, για τη συνέλευση της Δευτέρας. Θα τους πω πως η ομάδα είναι διαφήμιση για το χωριό, πως πρόκειται για μια ιστορική ομάδα. Έχω πολλά χρόνια μόνος μου ως πρόεδρος, δε μπορώ να ανταπεξέλθω άλλο. Αν μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά, ακόμη και αν μπει άλλος πρόεδρος, θα βοηθήσω κι εγώ, θα βοηθήσουμε όλοι μαζί ούτως ώστε να μη διαλυθεί αυτή η ομάδα. Έχουμε αφιερώσει χρήμα, προσωπικό χρόνο, την υγεία μας και στο τέλος θα μας πούνε ότι διαλύουμε και την ομάδα. Από το 2012, μαζί με τα άλλα παιδιά της διοίκησης βρισκόμαστε στην ομάδα και βοηθάμε όσο μπορούμε. Και άλλα σωματεία αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Από χορηγίες, από το Δήμο, από βουλευτές δεν έχω πάρει ούτε ευρώ. Η μόνη βοήθεια προέρχεται από την ΕΠΣΘ, και αφορά τα ταξίδια σε Σκιάθο και Σκόπελο. Όλοι οι πρόεδροι το ξέρουν αυτό.

Για τις επόμενες κινήσεις του:

Τη Δευτέρα, στις 21:00 είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνέλευση. Θα στείλω ατομικές προσκλήσεις, θα βάλω ανακοινώσεις παντού, ώστε να μη μπορεί να πει κάποιος ότι δε το ήξερε ή οτι δε το είδε. Θέλουμε να έρθουν άτομα να μιλήσουμε, να πούνε τη γνώμη τους. Παλαίμαχοι που έχουν τα παιδιά τους και παίζουν στην ομάδα. Στη πρώτη συνέλευση δεν ήρθε κανείς. Αυτό με πείραξε. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, ιδρύσαμε ακαδημίες, θα είναι κρίμα να διαλυθεί αυτή η ομάδα. Δε ζητάμε να βάλουν όλοι λεφτά. Άλλοι να έρθουν να βοηθάνε, άλλοι να βρίσκονται στο γήπεδο, άλλοι να βάζουν τα αμάξια, και άλλοι να γίνουν μέλη και να βοηθάνε όσο μπορούνε. Ακόμη και με 10€ το μήνα.


Για τη βοήθεια που μπορεί να δώσει η Τοπική Ένωση (ΕΠΣΘ):

Η Ένωση βοηθάει όλες τις ομάδες όσο μπορεί, με διαιτησίες και με άλλα πράγματα. Τι να κάνει σε αυτό το κομμάτι η Ένωση; Να μας πληρώσει τα έξοδα; Η Ένωση φέτος θα βοηθήσει περισσότερο από άλλες χρονιές όλες τις ομάδες, με 2 δωρεάν διαιτησίες, με πιο οικονομικές διαιτησίες και φθηνότερη συμμετοχή.

Για τα λειτουργικά προβλήματα της ομάδας:

Τα λειτουργικά είναι και αυτό πρόβλημα της ομάδας. Χρειάζεται να αγοράσεις τα υλικά της ομάδας, να προσλάβεις έναν γιατρό, που φέτος είχαμε 2 γιατρούς και εντός και εκτός. Φέτος παρότι ήταν πιο φθηνή χρονιά στον ιατρικό τομέα, μου έτυχαν 2 χειρουργία, που δεν υπολογίζαμε, 2 ταξίδια σε Σκιάθο - Σκόπελο για Πρωτάθλημα και Κύπελλο, και 2 χειρουργία μαζί, απανωτά. Σε ένα μήνα φύγανε πολλά λεφτά, για 2 χειρουργεία και 2 ταξίδια.


Σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση ούτε στη Συνέλευση της Δευτέρας:

Δε θα κατεβεί η ομάδα στο Πρωτάθλημα. Δε μπορώ να αναλάβω πάλι την ομάδα στην ίδια κατάσταση. Είμαι και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στο Σέσκλο, έχω πολλές αρμοδιότητες δε μπορώ να τρέχω για όλα μόνος μου. Δε με πιάνει ύπνος, σκέφτομαι συνεχώς την ομάδα. Έχω δώσει το αίμα μου, τρέχαμε σε ξένα γήπεδα, φτιάξαμε ξένα γήπεδα, το δικό μας το γήπεδο το φτιάξαμε μόνοι μας με προσωπική δουλειά, χρήματα και κόπο. Είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ομάδα. Δε μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ πραγματικά. Τα παιδιά της ομάδας είναι και αυτά στεναχωρημένα.

Για τη κατάσταση των 2 γηπέδων του Σέσκλου:

Το ένα γήπεδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το ποτίζουμε, το κουρεύουμε, εγώ και τα 3-4 άτομα της διοίκησης. Πηγαίνουμε ακόμα και το συντηρούμε, το έχουμε σε πολύ κατάσταση το ένα γήπεδο.
Το άλλο, είχε πρόβλημα με το νερό. Πέρυσι όπως ξέρετε, δεν είχαμε νερό στο χωριό. Βάλαμε 600 κιλά σπόρους, και σώσαμε το ένα γήπεδο. Δε γινόταν και τα δύο. Έπρεπε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να έχουμε δύο μέτρια γήπεδα, ή ένα καλό και ένα κακό. Προτιμήσαμε το ένα να είναι τέλειο, και πραγματικά φέτος το γήπεδο ήταν πάρα πολύ καλό.

Τέλος, όσον αφορά τη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος Βόλου:

Ο Δήμος βοηθάει όσο μπορεί. Δε μπορεί να βοηθήσει περισσότερο εμάς, γιατί θα πρέπει μετά να βοηθήσει όλες τις ομάδες. Δε μπορεί να βοηθήσει 35 σωματεία. Ο Δήμος μας έδωσε νερό, σπόρους, ρεύμα, λίπασμα. Το κράτος πρέπει να βοηθάει λίγο περισσότερο.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη