Οι ομάδες των 2 ομίλων στην Α' ΕΠΣΘ

Οι ομάδες των 2 ομίλων στην Α' ΕΠΣΘ

Ήταν σχεδόν δεδομένο πως η Α' ΕΠΣΘ της εφετινής περιόδου θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους. Εξάλλου το sportyvolos.gr σας είχε ενημερώσει αποκλειστικά από τις 24 Μαΐου (!!!) για τη νέα δομή των ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. Πάμε να δούμε λοιπόν πως χωρίστηκαν οι συνολικά 18 ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο Πρωτάθλημα.


Συγκεκριμένα ο 1ος όμιλος αποτελείται από ομάδες που εδρεύουν κυρίως εντός της πόλης του Βόλου, με ελάχιστες εξαιρέσεις. 


Οι ομάδες του 1ου Ομίλου: Αγία Άννα, Αγία Παρασκευή, ΑΕ 2002, Ακρόπολη Σέσκλου, Δάφνη, Μακρινίτσα, Σαρακηνός, Σκιάθος, Τοξότης
Όσον αφορά τον 2ο όμιλο, αυτός απαρτίζεται από ομάδες που δεν έχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ τελευταία στιγμή προστέθηκε σε αυτόν ο περυσινός πρωταθλητής του 3ου Ομίλου της Γ' Εθνικής, Διαγόρας.

Οι ομάδες του 2ου Ομίλου: Αγχίαλος, Αίας Σούρπης, Αλμυρός, Αστέρας Ριζομύλου, Διαγόρας Στεφανοβικείου, Μυρμιδόνες, Πρωτεσίλαος, Πύρασος, Ρήγας ΦεραίοςΔεδομένου ότι ο χρόνος αρχίζει και πιέζει, πάμε να δούμε τι ενδέχεται να ισχύσει τη νέα σεζόν. Και λέμε ενδέχεται διότι τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά όλα αποτελούν σκέψεις των ιθύνοντων της ΕΠΣΘ, οι οποίοι πρέπει να «τσεκάρουν» πολλές φορές τα δεδομένα προτού προβούν σε οποιαδήποτε ανακοίνωση-απόφαση.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου, με τα πρώτα ματς του Κυπέλλου (18-19/09) ενώ μια εβδομάδα αργότερα (25-26/09) θα έχουμε το πρώτο σφύριγμα στο νέο Πρωτάθλημα.

Οι ομάδες θα παίξουν διπλά παιχνίδια (εντός-εκτός) με τις υπόλοιπες ομάδες στον όμιλο τους. Οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο, θα σχηματίσουν έναν νέο όμιλο 8 ομάδων, όπου θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους. Στο νέο αυτό όμιλο, οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν μόνο τις ομάδες του άλλου ομίλου σε διπλούς αγώνες. 

Ο Πρωταθλητής στη συνέχεια θα βρεθεί σε νέο όμιλο, με τους επίσης Πρωταθλητές άλλων 7 ενώσεων. Εκεί έπειτα από κλήρωση θα αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες από μια μόνο φορά, δίνοντας συνολικά 6 αγώνες (3 εντός, 3 εκτός) και πραγματοποιώντας ένα ρεπό. Ο Πρωταθλητής αυτού του ομίλου, θα προβιβασθεί στην Γ' Εθνική της επόμενης περιόδου.

Ανάλογη διαδικασία θα ισχύσει και για τις ομάδες που θα υποβιβασθούν, δίχως φυσικά να χρειαστεί να αγωνιστούν με ομάδες άλλων ενώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια